De vlag gaat uit!!

Op 11-11-2020 gaat hier de vlag uit, doe jij mee? Het is een rare periode, maar we kunnen laten zien dat de saamhorigheid van carnaval in Blaosdonk ook dit jaar niet verloren zal gaan. Hang jij ook de vlag uit? Zo laten we zien dat 't gevuul van samen (waar carnaval ook voor staat)' ook zonder groot feest toch door zal gaan!

Nog geen vlag? Bestel 'm hier!

0
0
0
s2smodern

Toch geen Durpskwis in Blaosdonk

Carnavalsvereniging de Lindse Blaos heeft helaas moeten besluiten dat we dit jaar toch geen Durpskwis organiseren voor de Lindse gemeenschap. Vorige week lieten we nog weten dat deze kwis, die voor zaterdag 7 november 2020 op het programma stond, toch in aangepaste vorm door zou gaan. Door de strengere corona-regels die zondag 27 september zijn ingegaan, zien wij daar helaas toch geen mogelijkheid meer toe.

Tot zondag was het mogelijk om per huishouden 6 mensen op bezoek te krijgen. Dat betekende dat er met 8 personen een kwis gemaakt zou kunnen worden. Nu dit aantal is teruggebracht naar 3 personen zijn we van mening dat de groepen te klein worden. Het Kwisboek, dat we al bijna af hadden, gaat dus een jaartje de kast in. We hopen dat we met dit boek volgend jaar gewoon weer uit kunnen delen aan vele enthousiaste Lindse Teams.

Ook voor onze andere evenementen hebben de aangescherpte regels natuurlijk gevolgen. Maar zoals we vorige week al hebben laten weten dat we ons richten op wat er wel kan, en niet op wat er niet kan. Dat is ook na zondag niet veranderd. We zullen binnen de nieuwe regels alternatieven proberen te ontwikkelen, zodat carnaval in Blaosdonk dit jaar toch niet geheel onopgemerkt voorbij gaat. Gezien de verdere beperkingen van live-evenementen richten we nu ons op de uitwerking van een digitale variant. Hopelijk kunnen we daar in het weekend van de durpskwis al een eerste voorproefje van geven.

0
0
0
s2smodern

Géén nieuw prinsenpaar

Jaarlijks komen de vertegenwoordigers van de carnavalsverenigingen uit de dorpskernen van de gemeente Cranendonck en uit Leende en Sterksel samen. In juni jl. kwamen zij samen om carnaval 2021 te bespreken. Toen is er gesproken over de mogelijkheden, maar beslissingen konden we toen nog niet nemen. Daarvoor hebben we de maand september toen gekozen.

In het overleg dat de verenigingen deze week hadden zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om onder de huidige omstandigheden een volwaardig carnaval te bieden aan nieuwe prinsen(-paren). Dit houdt in dat in de 8 dorpskernen geen opvolgers komen voor de huidige prinsen(-paren).

Voor wat betreft de jeugdige prinsenparen en het verdere verloop van de carnavalsactiviteiten zullen alle verenigingen met eigen achterban verder in overleg gaan. Iedere vereniging gaat zelf kijken wat er, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, mogelijk is. Hierbij staat de veiligheid van iedereen voorop!

Carnaval is een feest van gezelligheid, mooie optochten, polonaises en vele andere tradities. Helaas zal het daarbij moeilijk zijn de 1,5 meter afstand te behouden. Echter zal er binnen de carnavalswereld de komende tijd de nodige creativiteit aan de dag worden gelegd om te kijken wat er wel kan. Iedere vereniging zal dit afzonderlijk ook binnen de eigen kern en via eigen kanalen verder communiceren.

Carnavalsvereniging De Lindse Blaos
Carnavalsvereniging De Ossedrijvers
Carnavalsvereniging De Muuzevangers
Karnavalsstichting De Heiknuuters
Carnavalsvereniging De Toeters
Carnavalsvereniging De Buulder Buk
Carnavalsvereniging De Pintewippers
Carnavalsvereniging De Roesdonkers

0
0
0
s2smodern

Cabaretavond gaat toch door!!

Ondanks het Coronavirus is carnavalsvereniging De Lindse Blaos blij te kunnen melden dat de jaarlijkse cabaretavond toch plaats gaat vinden. Deze zal gehouden worden op zaterdag 26 september 2020 in gemeenschapshuis De Meent. Dit is ons laatste evenement in de Meent voordat gemeenschapshuis de Schammert geopend wordt.

Op deze avond zullen een aantal bekende tonpraoters aantreden zoals Boy Jansen, Andy Marcelissen, Hans Verbaarschot en Koop Drost. De muzikale invulling van de avond zal verzorgd worden door de cabaretgroepen “Niks en un bietje” en “Zes Kirre Niks”.

Om aan de maatregelen van het RIVM te voldoen, zullen plaatsen vooraf bepaald worden op basis van registratie. Er zijn dus slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De tafels zullen per tweetallen ingericht worden en er wordt gebruik gemaakt van verplichte looproutes. Vanaf 20:00 uur beginnen de optredens. De zaal is vanaf 19.00 uur open.

De kaartverkoop start vanaf heden. Kaarten kunnen zowel telefonisch (via nummer 06-22173203) als via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) gereserveerd worden, à € 10,= per stuk. Gelieve bij de bestelling uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Bestelde kaarten kunnen helaas niet teruggenomen worden. Ophalen van de kaarten kan op zaterdag 26 september 2020 tussen 10.00 uur en 13.00 uur, betaling bij voorkeur per pin, in gemeenschapshuis “De Meent” (Julianastraat 1) in Leende.

0
0
0
s2smodern

Carnaval in Coronatijd

De zomer is net begonnen, maar toch zijn er verschillende verenigingen alweer druk met het komende carnavalsseizoen. Binnen onze carnavalsregio vallen verschillende dorpskernen uit de gemeentes Cranendonck en Heeze-Leende, jaarlijks voeren zij enkele vergaderingen voorafgaand aan het carnavalsseizoen. Dit jaar is dit eerste overleg enkele maanden eerder geweest dan normaal. Dit heeft alles te maken met de huidige richtlijnen en de situatie waarin wij ons op dit moment bevinden.

Tijdens dit overleg zijn enkele belangrijke punten naar voren gekomen en deze willen wij graag met de inwoners van alle dorpskernen delen. Op dit moment vinden wij het nog te vroeg om beslissingen te nemen, daar zijn we het allemaal over eens, maar we moeten natuurlijk kijken naar de toekomst en wat hierin mogelijk is. Hierin staat de veiligheid van iedereen voorop! Met betrokken verenigingen is besloten dat er in september een beslissing gemaakt wordt hoe we carnaval 2021 gaan invullen. Deze maand is gekozen, zodat de verenigingen nog de activiteiten kunnen organiseren, de optochtdeelnemers kunnen werken aan de fantastische creaties en om een gedegen plan te maken volgens de RIVM-richtlijnen. Daarnaast gaan wij ook in gesprek met de gemeente(s), om samen een gedegen plan te maken.

Wij hopen dat er veel mogelijk is, maar wij blijven wel reëel kijken naar de situatie. We bevinden ons op dit moment in een “1,5 meter samenleving” en carnaval is toch een feest van gezelligheid, mooie optochten, polonaises en vele andere tradities, waarbij de 1,5 meter afstand niet goed te behouden is!

Carnavalsvereniging De Lindse Blaos 
Carnavalsvereniging De Ossedrijvers 
Carnavalsvereniging De Muuzevangers
Karnavalsstichting De Heiknuuters
Carnavalsvereniging De Toeters
Carnavalsvereniging De Buulder Buk
Carnavalsvereniging De Pintewippers
Carnavalsvereniging De Roesdonkers

0
0
0
s2smodern